A Hejő is tombol Tapolcán PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 20:16

A Hejő is tombol TapolcánA máskor csendesen folydogáló Hejő is kilépett Miskolctapolcán a medréből. A dombokról lefolyó víz miatt a garázsokban áll a víz, a csatorna fedlapokat is felnyomta a csapadékvíz a sétányon, ami így veszélyessé vált, és a Hejő már elárasztotta a Ligetet is.

Bővebben...

 
 
Özönvízszerű esőzés Sárospatakon PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 18:15

Az éjszakai esőzés már nem csak a hegyaljai településeken, de Sárospatakon is komoly gondokat okoz. Az Illyés Gyula utca víz alatt áll, a fürdőszobák lefolyóján felfelé jön a víz. Az Arany János utcán, ahol eddig sohasem volt probléma, a Kismalom előtt olyan mély a víz, hogy még a helyközi busz is megtorpant, hogy bele merjen-e menni.

Bővebben...
 

Vízkorlátozást vezetnek be Miskolcon PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 16:37

Az esőzés okozta rendkívüli helyzet miatt és a város biztonságos vízellátásának védelmében, a MIVÍZ Kft több forrást is kizárt a víztermelésből. A vezetékes víz továbbra is biztonsággal fogyasztható, azonban a Helyi Védelmi Bizottság döntése értelmében a MIVÍZ Kft vasárnap délután vízkorlátozást vezet be Miskolc területén. Ezúton is kérik a lakosságot, hogy takarékoskodjon a vízzel, és azt csak a szociális igények felhasználására korlátozzák. További információ a MIVÍZ kft ügyeleti számán kérhető: 46/519-339 begin_of_the_skype_highlighting              46/519-339      

Bővebben...

end_of_the_skype_highlighting

 

Vészhelyzet elrendelését kezdeményezi Miskolc polgármestere PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 16:33

Káli Sándor: önkéntes segítők jelentkezését is várjuk!

A Miskolcon lehullott jelentős csapadék miatt ismét kilépett medréből a Szinva, elárasztva több városrészt. A szombat éjszakai Helyi Védelmi Bizottsági ülés után vasárnap délelőtt vészhelyzet elrendelését kezdeményezte Káli Sándor Miskolc polgármestere. Ennek megerősítését várja a Magyar Kormánytól a város védelmi bizottságának vezetője.

Bővebben...

 
 
Halálos áldozatot követelt az esőzés Misklolcon PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 13:00

Halálos áldozatot követelt az esőzés MisklolconHalálos áldozatot követelt az esőzés Miskolcon, amikor löszfal omlott egy családi házra. A viharos szél és az esőzés a Dunántúlon és Észak-Nagyarországon okozta a legnagyobb gondot; több patak is kilépett a medréből. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: löszfal omlott Miskolc Pacsirta utcai egyik családi házára, két gyermeket és édesapjukat kimentették, ám az apa utóbb belehalt sérüléseibe. Vasárnap délelőtt vészhelyzetet rendelt el Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere, miután a Szinva kilépett a medréből és a Hejő-patak vízszintje is igen magas. Mindenki, aki mozgósítható a területeken, a helyszíneken dolgozik.

Bővebben...

 

A Hejő is tombol Tapolcán
 

A Hejő is tombol TapolcánA máskor csendesen folydogáló Hejő is kilépett Miskolctapolcán a medréből. A dombokról lefolyó víz miatt a garázsokban áll a víz, a csatorna fedlapokat is felnyomta a csapadékvíz a sétányon, ami így veszélyessé vált, és a Hejő már elárasztotta a Ligetet is.

További képek és a cikk folytatása...

 
 

 

2009.12

Az Eu-ban 30, Magyarországon több mint 95 százaléka veszélyes a karácsonyi égőknek      

Az Eu-ban 30, Magyarországon több mint 95 százaléka veszélyes a karácsonyi égőknekA karácsonyi égők 30%-a nyilvánvaló és közvetlen áramütés- és tűzveszélyt jelent az Európai Bizottság ma közzétett új jelentése szerint. A jelentés egy olyan közös piacfelügyeleti projekt következtetéseit mutatja be, amelyben öt tagállam – Magyarország, Németország, Szlovákia, Szlovénia és Hollandia – hatóságai és az Európai Bizottság vett részt. A vizsgálatokat 2007 novembere és 2009 májusa között végezték el különböző időközönként 196 véletlenszerűen kiválasztott, különböző árkategóriájú égősoron. A mintákat több mint 20 közigazgatási és műszaki követelmény szempontjából ellenőrizték. Számos égősor több teszten is megbukott.

Bővebben...


KISKARÁCSONY-NAGYKARÁCSONY, VAN-E NYUGTA A KALÁCSRÓL…


Karácsonyi ellenőrzési akciót indít az APEH

December első napja a kereskedelemben számos év végi akció kezdő időpontja, ekkortól az adóhatóság is fokozottan ellenőrzi az áruk és szolgáltatások értékesítéshez kapcsolódó szabályok betartását. Az év végéig tartó vizsgálatok célja a megnövekedett forgalmat lebonyolító területek fokozott ellenőrzése és a visszaélések visszaszorítása.

Bővebben...

       
Jön a Csikidam film!


Jön a Csikidam film!Szikora Robikat és gidákat keresnek

Újabb zenés játékfilm születik – csikidam módra! Szikora Robi legnagyobb slágereit viszik filmvászonra, persze humoros történetekkel fűszerezve. Jövő nyáron kezdődnek a forgatások, addig keresik a „szikorarobikat” és persze a kisgidákat.

Bővebben...Jövőre az egészségügy kilátástalan helyzetbe kerül
Jövőre az egészségügy kilátástalan helyzetbe kerülDr. Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke a mai napon következő közlemény juttatta el szerkesztőségünkhöz:

"A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület véleménye szerint a napokban elfogadott 2010-es költségvetés az egészségügyi ellátást kilátástalan helyzetbe sodorja. Egy havi finanszírozási összeggel kevesebb van a tervezetben, nem kezeli a kórházak-rendelőintézetek 100 milliárdos adósságállományát, figyelmen kívül hagyja az ágazatot sújtó finanszírozási kérdések megoldását. A magyar egészségügyet a dolgozók alulfizetett, áldozatkész munkája és a beszállítók-szolgáltatók türelme tartja még életben.

Bővebben...


“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”


“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”“Jövő év végéig, néhány 10 millió eurónyi új részvény kibocsátásával a Budapesti Értéktőzsdére megy a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. A társaság az egyetlen hazai alapítású, főként magánszemélyek tulajdonában lévő biztosító. A CIG legutóbbi közgyűlése személyi kérdésekben is döntött. A felügyelő bizottság kibővült, új tag lett Martonyi János és Vizi Attila. A tőzsdére készülés miatt szétvált az elnök-vezérigazgatói poszt, Horváth Béla csak az elnöki tisztet tölti be a jövőben. A vezérigazgató Gaál Csaba lett.”

Így szólt a hír közel egy hónappal ezelőtt, amely azért ahogy tudom – mármint a kinevezésről szóló - nem lepte meg annyira a “biztosítási” szakmát, mondják:várható volt. Igaz ez? – kérdezem Gaál Csaba/32/ jelenleg még, termékfejlesztési igazgatót.

Bővebben...


Elköszönhetünk a „babos könyvtől” és a „számos táblától”


Elköszönhetünk a „babos könyvtől” és a „számos táblától” Szabadalmaztatás alatt áll az a magyar találmány, amely tökéletesíti az éles- és színlátás vizsgálatát. Az eszköz mobil, jóval gyorsabb és biztonságosabb, mint az eddigi eljárás és megnyugtatóan objektív eredményt ad a páciens számára. A készüléket a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója, Sarkadi Nagy Balázs fejleszti, aki ma már több rangos díj tulajdonosa és találmányát idén Kínában is bemutatták.

Bővebben...


Drága kártyatrükk
Sok vagy kevés, a két milliós fizetés?Én is imádok játszani, s minden olyan dolog vonz, érdekel, ami a kártyához, játékokhoz kapcsolódik, de sajnos az alább leírt kártyatrükk nem valami jópofa bűvészmutatvány, hanem újabb csalás, amellyel hiszékeny embereket próbálnak átvágni.

Bővebben..


Csodahotelek a nagyvilágban
Csodahotelek a nagyvilágbanElkészült dr. Kiss Róbert Richard: A világ legszebb szállodái 5. című könyve, amely a sikeres könyvsorozat folytatása, a legújabb, legfantasztikusabb és legegzotikusabb csodahotelekkel! Afrikai pingvinek a szállodában, vérszomjas cápák karnyújtásnyira a turistákról, szörfözés hétméteres hullámok tetején. 

Bővebben...


 

Névjegy vagy névjegykártya?


Névjegy vagy névjegykártya?A névjegyek sok mindenről árulkodnak. A lila-sárga, gyűrött és harsány papír fecni arról a szobafestőről szól, aki azt írta a neve fölé, hogy ízlés, mérték, megbízhatóság.

Bővebben...

 

Cosi fan tutte a Miskolci Nemzeti Színházban      

Cosi fan tutte a Miskolci Nemzeti Színházban

A Cosí fan tutte lényege, hogy tökéletes modell. A szerelem, a hűtlenség, a szerelmi próba modellje. És ez a modell ma is éppolyan érvényes, mint 1790-ben, amikor az operát bemutatták. Mozart titka a könnyedség és a komplexitás. Mert miről is van szó? Semmi különösről. Egyszerűen csak annyiról, hogy van két fiatalember, Ferrando és Guglielmo, az egyikük menyasszonya Dorabella, a másiké Fiordiligi. Don Alfonso pedig fogadásra bírja a férfiakat: hűnek vélt barátnőik egy nap leforgása alatt hűtlenekké válnak… - mondja Ernö Weil rendező, akit a próbák alatt kérdeztünk Mozart halhatatlan művéről.

Bővebben...

áték: Ha megkapta hírlevelünket, és regisztrál a www.royalmagazin.hu portálon, akkor esélye van rá, hogy egy - a Hotelinfo Kft. által felajánlott - 2010-es Hungary Card kártyával gazdagodjon, amellyel több tízezer forintot megtakaríthat, s egész jövő évben használhatja. Kedvezménnyel utazhat vonattal, busszal, hajóval, taxival, üdülhet, étkezhet, múzeumot látogathat. Bővebb információ a kártyáról: hotelinfo.hu  Regisztráljon, játsszon, olvasson minket! Regisztrált olvasóink közül sorsolunk 10 nyertest!

 
 

 

Royal Magazin - Érdekes, hiteles, független!

Közel 40 ezren haltak meg tavaly közúti balesetben az EU-ban
 

Közel 40 ezren haltak meg tavaly közúti balesetben az EU-banCsökkent tavaly a halálos közúti balesetek áldozatainak száma az Európai Unióban, de az EU még mindig messze van attól a céljától, hogy jövőre már csak feleannyi legyen a haláleset, mint az évtized legelején - derül ki az úgynevezett Európai Közbiztonsági Tanács éves jelentéséből.

 

 

Több mint kétmilliárdos adócsalást derítettek föl a vámosok
 

Több mint kétmilliárdos adócsalást derítettek föl a vámosokKét ügyben összesen 2,6 milliárd forint elkövetési értékű adócsalást derítettek föl a vámosok Bács-Kiskun megyében; az elmúlt két hét során végrehajtott akciókban tizenhárom embert vettek őrizetbe - közölte Török Árpád, a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Nyomozó Hivatalának parancsnoka Szegeden.
 

Megyei Vadásznap Szerencsen
 

Megyei Vadásznap SzerencsenA látogatók most sem panaszkodhattak a Szerencsi gazdanapok kísérő rendezvényeként a BAZ megyei Vadászkamara és a Vadászszövetség szervezésében megrendezett XVIII. vadásznapon, mert olyan gazdag programot kínált a szombati nap, a festői környezetben lévő Rákóczi várban, amely újfent nagy élmény volt.

 

Nagy Bandot vermutért adták össze fusiban
 

Indulatból nősült a filozófus humoristát

Nagy Bandó András éppen negyven éve mondta ki Júliának a boldogító igent és viszont - azóta is boldogan élnek, míg meg nem… A humoristára jellemző módon „humorosan” történt a házasságkötésük, amiről így mesél:
 

Nyár esti muzsika az AVE-val
 

Bizony nem volt egyedi jelenet szombaton este a miskolctapolcai Barlangfürdőben, - ahová az AVE Miskolc Kft. „Nyári este muzsikával” című partnertalálkozóra hívta vendégeit – hogy a koncertet adó Budapesti Fúvós Quintet kottái után, maga Bátor Tamás, az Operafesztivál igazgatója, világhírű operaénekes futott. Bár az idő hűvösnek bizonyult az Operafesztivál keretein belül megrendezett koncert dallamai

 

Megnyitotta kapuit a 19. gazdanapok rendezvénysorozata
 

Megnyitotta kapuit a 19. gazdanapok rendezvénysorozataPénteken délelőtt 11 órakor tartották a Zempléni Eurorégiós Gazdanapok és Zemplén Expo ünnepélyes megnyitóját a szerencsi polgármesteri hivatal előtt felállított színpadon. A Rákóczi úton és a sportcsarnokban elhelyezkedő kiállítás és vásár valamint a kapcsolódó rendezvények vasárnap estig tartanak.
 
 

2009. évi Zöld Hét: Éghajlatváltozás – cselekedj és alkalmazkodj
 

2009. évi Zöld Hét: Éghajlatváltozás – cselekedj és alkalmazkodjA végleges formáját majd a decemberi Koppenhágában tartandó konferencián elnyerő új nemzetközi éghajlat-változási megállapodás okán magától értetődő, hogy az Európai Bizottság által a brüsszeli Charlemagne épületben június 23. és 26. között megrendezett 2009. évi Zöld Hét konferencia középpontjában is az éghajlatváltozás áll.
 

Új elnökség a FIDESZ-ben
 

Új elnökség a FIDESZ-ben A Fidesz MPSZ Miskolci Szervezete 2009. június 18-án megtartotta az országos kongresszust követő helyi tisztújító taggyűlését. A tagság döntött az elnök, illetve az alelnökök személyét illetően. A választás kedvezett a nő politikusoknak, hiszen a jövőben három hölgy is alelnöki tisztséget foglalhat el a miskolci Fideszben.

 

 

Támogató kapcsolat - cigány diákok válhatnak rendőrré
 

Támogató kapcsolat - cigány diákok válhatnak rendőrré Újabb, kiváló tanulmányi eredményeket produkáló roma fiatalok előtt nyílt lehetőség, hogy tanulmányaik befejezése után rendőri szolgálatba állhassanak. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság határozott célja, hogy utánpótlás bázisát szélesítse.

 

 

Fürdők és múzeumok éjszakája
 

Pénteken a strandok, szombaton pedig a Múzeumok éjszakája volt. A programok a Kulturális Turizmus Évéhez csatlakoztak, kedvcsináló gyanánt. A péntek esti eseménysorozatban Miskolc is részt vett: mind a Barlangfürdő, mind a Selyemréti strand kinyitotta este a kapuit. Fridély László, a Miskolci Turisztikai Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, hogy az Augusztus 20. strandon most többen voltak mint a Barlangfürdőben.

gart 2009.06.06. 20:57

Gazdaság

Megépülhetnek a hiányzó körtöltések a Hernád völgyében

PDF Nyomtat Email
2009 június 03., szerda 22:08
Megépülhetnek a hiányzó körtöltések a Hernád völgyében– Öt település válik védetté az árvizekkel szemben –
A Környezet és Energia Operatív Program támogatásával megépülhetnek a hiányzó körtöltések Felsődobszán, Hernádkércsen, Nagykinizsen, Szentistvánbaksán és Ócsanáloson, ezzel két és fél ezer lakos árvízi védettsége lesz biztosítható. A településeket korábban nem veszélyeztette a Hernád, de az utóbbi évek rendkívüli nyári árvizei komoly károkat okoztak, így szükségessé vált az árvízvédelmi művek kiépítése. A mintegy 10 kilométernyi töltés 2,5 milliárd forintba kerül, jelenleg az uniós projektek előkészítése zajlik.
Bővebben...
 

Egymás után indulnak az útfelújítások Nógrádban

PDF Nyomtat Email
2009 június 03., szerda 20:55
Egymás után indulnak az útfelújítások NógrádbanSzámos négy és öt számjegyű út újul meg ezen a nyáron az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében. A beavatkozások költségeit teljes egészében az Európai Unió strukturális alapjai fedezik. Két Nógrád megyei projekt esetében most került sor a támogatási szerződések ünnepélyes aláírására Salgótarjánban. Az eseményen részt vett Boldvai László országgyűlési képviselő is az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként.
Bővebben...
 

Huszonnégy kilométer utat újítottak fel Nógrádban európai uniós támogatással

PDF Nyomtat Email
2009 június 01., hétfő 11:07

Huszonnégy kilométer utat újítottak fel Nógrádban európai uniós támogatássalA műszaki átadás fázisába ért az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében, Európai Uniós társfinanszírozással megvalósuló Nógrád megyei útfelújítások első projektje. A csaknem 668 millió forintos ráfordítással megvalósuló munkálatokban összesen 24 kilométer utat újítottak fel.

Bővebben...
 

Új épületszárnnyal bővül a City Hotel Miskolc***

PDF Nyomtat Email
2009 június 01., hétfő 10:15

Új épületszárnnyal bővül a City Hotel Miskolc***

Hét évvel ezelőtt, éppen a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál előtt nyitotta meg kapuit a City Hotel Miskolc***. A hotel első vendégei az operafesztivál nemzetközi hírű csillagai voltak. Most, hét évvel később ismét az operafesztiválra készül a város, a Cityben pedig – több éves előkészítő munka után – megkezdődött a szállodabővítési projekt.

Bővebben...
 

A térfigyelő kamera demokratizálása

PDF Nyomtat Email
2009 június 01., hétfő 09:01

A térfigyelő kamera demokratizálásaAz Art-Universitas Program keretein belül május 28-án, csütörtökön átadták a Miskolci Egyetemen Fabricius Anna és Gyenis Tibor képzőművészek műtárgyait, a camera obscurát és két nagyméretű fotográfiát.

Bővebben...

gart 2009.06.06. 20:50

Interjú

„A válság nem csupán veszély, hanem esély is”

PDF Nyomtat Email
2009 június 03., szerda 21:58

„A válság nem csupán veszély, hanem esély is”Beszélgetés Bokros Lajos egyetemi tanárral, az MDF EP képviselő jelöltjével
Rövid időn belül másodszor járt az MDF EP-listavezetője Miskolcon, most a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége meghívására. Vitaindító előadásában azt hangsúlyozta, hogy a válság nem csupán veszély elhárítását jelenti, hanem esélyt is ad.

Bővebben...

 

„A válságban is fejlesztenünk kell”

PDF Nyomtat Email
2009 május 09., szombat 21:01

„A válságban is fejlesztenünk kell” Nyolcvannyolc hektáron, 1998-ban huszonöt, 2008-ban ötvenkét prosperáló vállalkozás, amely mára 2300 foglalkoztatottal, s mintegy 34, 150 millió forint árbevétellel rendelkezik. Persze ezeken az egyre felfelé ívelő adatokon, nem lehet csodálkozni, hiszen Sátoraljaújhely az Észak-Magyarországi régió legkeletibb gazdasági és kereskedelmi központja, ipari kultúrája nem mai keletű.

Bővebben...

 

Év végi beszélgetés Káli Sándor polgármesterrel

PDF Nyomtat Email
2008 december 10., szerda 13:32
Év végi beszélgetés Káli Sándor polgármesterrelStratégiánk is egy élhetőbb város megteremtése

- Amikor Bajnai Gordon miniszterrel ünnepélyesen aláírta a miskolci Városháza Dísztermében a Zöld Nyíl projektről szóló megállapodást, s a miniszter szépen összefoglalta, hogy mi minden épült szépült a városban az utóbbi néhány esztendőben, s amikor Molnár Csaba – most kinevezett közlekedési miniszter- a Miskolc Kassa EuroEXPO megnyitóján szintén erről beszélt, akkor az jutott eszembe, hogy a kormány Miskolcról szóló kommunikációja jobb mint a sajátunk. Egyetért? – Polgármester Úr!
Bővebben...

 

Főc:Miért pont az ME?

PDF Nyomtat Email
2008 február 06., szerda 08:28
Főc:Miért pont az ME?Perceken belül itt a jelentkezési határidő vége. Sok tízezer középiskolásnak kell eldöntenie, hogy melyik felsőoktatási intézményben folytatja további tanulmányait. A Miskolci Egyetem közel 3500 diákot vesz föl a következő tanévre a jelentkezők közül. De vajon melyek lehetnek azok az okok, amiért is a jövő diplomásai a Miskolci Egyetemet választják?

Erről kérdeztem Dr. Patkó Gyula rektort év eleji beszélgetésünkkor.
Bővebben...
süti beállítások módosítása