A Hejő is tombol Tapolcán PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 20:16

A Hejő is tombol TapolcánA máskor csendesen folydogáló Hejő is kilépett Miskolctapolcán a medréből. A dombokról lefolyó víz miatt a garázsokban áll a víz, a csatorna fedlapokat is felnyomta a csapadékvíz a sétányon, ami így veszélyessé vált, és a Hejő már elárasztotta a Ligetet is.

Bővebben...

 
 
Özönvízszerű esőzés Sárospatakon PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 18:15

Az éjszakai esőzés már nem csak a hegyaljai településeken, de Sárospatakon is komoly gondokat okoz. Az Illyés Gyula utca víz alatt áll, a fürdőszobák lefolyóján felfelé jön a víz. Az Arany János utcán, ahol eddig sohasem volt probléma, a Kismalom előtt olyan mély a víz, hogy még a helyközi busz is megtorpant, hogy bele merjen-e menni.

Bővebben...
 

Vízkorlátozást vezetnek be Miskolcon PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 16:37

Az esőzés okozta rendkívüli helyzet miatt és a város biztonságos vízellátásának védelmében, a MIVÍZ Kft több forrást is kizárt a víztermelésből. A vezetékes víz továbbra is biztonsággal fogyasztható, azonban a Helyi Védelmi Bizottság döntése értelmében a MIVÍZ Kft vasárnap délután vízkorlátozást vezet be Miskolc területén. Ezúton is kérik a lakosságot, hogy takarékoskodjon a vízzel, és azt csak a szociális igények felhasználására korlátozzák. További információ a MIVÍZ kft ügyeleti számán kérhető: 46/519-339 begin_of_the_skype_highlighting              46/519-339      

Bővebben...

end_of_the_skype_highlighting

 

Vészhelyzet elrendelését kezdeményezi Miskolc polgármestere PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 16:33

Káli Sándor: önkéntes segítők jelentkezését is várjuk!

A Miskolcon lehullott jelentős csapadék miatt ismét kilépett medréből a Szinva, elárasztva több városrészt. A szombat éjszakai Helyi Védelmi Bizottsági ülés után vasárnap délelőtt vészhelyzet elrendelését kezdeményezte Káli Sándor Miskolc polgármestere. Ennek megerősítését várja a Magyar Kormánytól a város védelmi bizottságának vezetője.

Bővebben...

 
 
Halálos áldozatot követelt az esőzés Misklolcon PDF Nyomtat Email
2010 május 16., vasárnap 13:00

Halálos áldozatot követelt az esőzés MisklolconHalálos áldozatot követelt az esőzés Miskolcon, amikor löszfal omlott egy családi házra. A viharos szél és az esőzés a Dunántúlon és Észak-Nagyarországon okozta a legnagyobb gondot; több patak is kilépett a medréből. Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense közölte: löszfal omlott Miskolc Pacsirta utcai egyik családi házára, két gyermeket és édesapjukat kimentették, ám az apa utóbb belehalt sérüléseibe. Vasárnap délelőtt vészhelyzetet rendelt el Káli Sándor, Miskolc szocialista polgármestere, miután a Szinva kilépett a medréből és a Hejő-patak vízszintje is igen magas. Mindenki, aki mozgósítható a területeken, a helyszíneken dolgozik.

Bővebben...

 

A bejegyzés trackback címe:

https://royalmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr242008423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása