2009.12

Az Eu-ban 30, Magyarországon több mint 95 százaléka veszélyes a karácsonyi égőknek      

Az Eu-ban 30, Magyarországon több mint 95 százaléka veszélyes a karácsonyi égőknekA karácsonyi égők 30%-a nyilvánvaló és közvetlen áramütés- és tűzveszélyt jelent az Európai Bizottság ma közzétett új jelentése szerint. A jelentés egy olyan közös piacfelügyeleti projekt következtetéseit mutatja be, amelyben öt tagállam – Magyarország, Németország, Szlovákia, Szlovénia és Hollandia – hatóságai és az Európai Bizottság vett részt. A vizsgálatokat 2007 novembere és 2009 májusa között végezték el különböző időközönként 196 véletlenszerűen kiválasztott, különböző árkategóriájú égősoron. A mintákat több mint 20 közigazgatási és műszaki követelmény szempontjából ellenőrizték. Számos égősor több teszten is megbukott.

Bővebben...


KISKARÁCSONY-NAGYKARÁCSONY, VAN-E NYUGTA A KALÁCSRÓL…


Karácsonyi ellenőrzési akciót indít az APEH

December első napja a kereskedelemben számos év végi akció kezdő időpontja, ekkortól az adóhatóság is fokozottan ellenőrzi az áruk és szolgáltatások értékesítéshez kapcsolódó szabályok betartását. Az év végéig tartó vizsgálatok célja a megnövekedett forgalmat lebonyolító területek fokozott ellenőrzése és a visszaélések visszaszorítása.

Bővebben...

       
Jön a Csikidam film!


Jön a Csikidam film!Szikora Robikat és gidákat keresnek

Újabb zenés játékfilm születik – csikidam módra! Szikora Robi legnagyobb slágereit viszik filmvászonra, persze humoros történetekkel fűszerezve. Jövő nyáron kezdődnek a forgatások, addig keresik a „szikorarobikat” és persze a kisgidákat.

Bővebben...



Jövőre az egészségügy kilátástalan helyzetbe kerül




Jövőre az egészségügy kilátástalan helyzetbe kerülDr. Csiba Gábor, a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke a mai napon következő közlemény juttatta el szerkesztőségünkhöz:

"A Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület véleménye szerint a napokban elfogadott 2010-es költségvetés az egészségügyi ellátást kilátástalan helyzetbe sodorja. Egy havi finanszírozási összeggel kevesebb van a tervezetben, nem kezeli a kórházak-rendelőintézetek 100 milliárdos adósságállományát, figyelmen kívül hagyja az ágazatot sújtó finanszírozási kérdések megoldását. A magyar egészségügyet a dolgozók alulfizetett, áldozatkész munkája és a beszállítók-szolgáltatók türelme tartja még életben.

Bővebben...


“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”


“Az a jó termék és piacpolitika, ami megkülönböztet bennünket”“Jövő év végéig, néhány 10 millió eurónyi új részvény kibocsátásával a Budapesti Értéktőzsdére megy a CIG Pannónia Életbiztosító Zrt. A társaság az egyetlen hazai alapítású, főként magánszemélyek tulajdonában lévő biztosító. A CIG legutóbbi közgyűlése személyi kérdésekben is döntött. A felügyelő bizottság kibővült, új tag lett Martonyi János és Vizi Attila. A tőzsdére készülés miatt szétvált az elnök-vezérigazgatói poszt, Horváth Béla csak az elnöki tisztet tölti be a jövőben. A vezérigazgató Gaál Csaba lett.”

Így szólt a hír közel egy hónappal ezelőtt, amely azért ahogy tudom – mármint a kinevezésről szóló - nem lepte meg annyira a “biztosítási” szakmát, mondják:várható volt. Igaz ez? – kérdezem Gaál Csaba/32/ jelenleg még, termékfejlesztési igazgatót.

Bővebben...


Elköszönhetünk a „babos könyvtől” és a „számos táblától”


Elköszönhetünk a „babos könyvtől” és a „számos táblától” Szabadalmaztatás alatt áll az a magyar találmány, amely tökéletesíti az éles- és színlátás vizsgálatát. Az eszköz mobil, jóval gyorsabb és biztonságosabb, mint az eddigi eljárás és megnyugtatóan objektív eredményt ad a páciens számára. A készüléket a győri Széchenyi István Egyetem hallgatója, Sarkadi Nagy Balázs fejleszti, aki ma már több rangos díj tulajdonosa és találmányát idén Kínában is bemutatták.

Bővebben...


Drága kártyatrükk




Sok vagy kevés, a két milliós fizetés?Én is imádok játszani, s minden olyan dolog vonz, érdekel, ami a kártyához, játékokhoz kapcsolódik, de sajnos az alább leírt kártyatrükk nem valami jópofa bűvészmutatvány, hanem újabb csalás, amellyel hiszékeny embereket próbálnak átvágni.

Bővebben..


Csodahotelek a nagyvilágban




Csodahotelek a nagyvilágbanElkészült dr. Kiss Róbert Richard: A világ legszebb szállodái 5. című könyve, amely a sikeres könyvsorozat folytatása, a legújabb, legfantasztikusabb és legegzotikusabb csodahotelekkel! Afrikai pingvinek a szállodában, vérszomjas cápák karnyújtásnyira a turistákról, szörfözés hétméteres hullámok tetején. 

Bővebben...


 

Névjegy vagy névjegykártya?


Névjegy vagy névjegykártya?A névjegyek sok mindenről árulkodnak. A lila-sárga, gyűrött és harsány papír fecni arról a szobafestőről szól, aki azt írta a neve fölé, hogy ízlés, mérték, megbízhatóság.

Bővebben...

 

Cosi fan tutte a Miskolci Nemzeti Színházban      

Cosi fan tutte a Miskolci Nemzeti Színházban

A Cosí fan tutte lényege, hogy tökéletes modell. A szerelem, a hűtlenség, a szerelmi próba modellje. És ez a modell ma is éppolyan érvényes, mint 1790-ben, amikor az operát bemutatták. Mozart titka a könnyedség és a komplexitás. Mert miről is van szó? Semmi különösről. Egyszerűen csak annyiról, hogy van két fiatalember, Ferrando és Guglielmo, az egyikük menyasszonya Dorabella, a másiké Fiordiligi. Don Alfonso pedig fogadásra bírja a férfiakat: hűnek vélt barátnőik egy nap leforgása alatt hűtlenekké válnak… - mondja Ernö Weil rendező, akit a próbák alatt kérdeztünk Mozart halhatatlan művéről.

Bővebben...

áték: Ha megkapta hírlevelünket, és regisztrál a www.royalmagazin.hu portálon, akkor esélye van rá, hogy egy - a Hotelinfo Kft. által felajánlott - 2010-es Hungary Card kártyával gazdagodjon, amellyel több tízezer forintot megtakaríthat, s egész jövő évben használhatja. Kedvezménnyel utazhat vonattal, busszal, hajóval, taxival, üdülhet, étkezhet, múzeumot látogathat. Bővebb információ a kártyáról: hotelinfo.hu  Regisztráljon, játsszon, olvasson minket! Regisztrált olvasóink közül sorsolunk 10 nyertest!

 
 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://royalmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr211591266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása