gart 2009.06.06. 20:57

Gazdaság

Megépülhetnek a hiányzó körtöltések a Hernád völgyében

PDF Nyomtat Email
2009 június 03., szerda 22:08
Megépülhetnek a hiányzó körtöltések a Hernád völgyében– Öt település válik védetté az árvizekkel szemben –
A Környezet és Energia Operatív Program támogatásával megépülhetnek a hiányzó körtöltések Felsődobszán, Hernádkércsen, Nagykinizsen, Szentistvánbaksán és Ócsanáloson, ezzel két és fél ezer lakos árvízi védettsége lesz biztosítható. A településeket korábban nem veszélyeztette a Hernád, de az utóbbi évek rendkívüli nyári árvizei komoly károkat okoztak, így szükségessé vált az árvízvédelmi művek kiépítése. A mintegy 10 kilométernyi töltés 2,5 milliárd forintba kerül, jelenleg az uniós projektek előkészítése zajlik.
Bővebben...
 

Egymás után indulnak az útfelújítások Nógrádban

PDF Nyomtat Email
2009 június 03., szerda 20:55
Egymás után indulnak az útfelújítások NógrádbanSzámos négy és öt számjegyű út újul meg ezen a nyáron az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében. A beavatkozások költségeit teljes egészében az Európai Unió strukturális alapjai fedezik. Két Nógrád megyei projekt esetében most került sor a támogatási szerződések ünnepélyes aláírására Salgótarjánban. Az eseményen részt vett Boldvai László országgyűlési képviselő is az Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Tanács tagjaként.
Bővebben...
 

Huszonnégy kilométer utat újítottak fel Nógrádban európai uniós támogatással

PDF Nyomtat Email
2009 június 01., hétfő 11:07

Huszonnégy kilométer utat újítottak fel Nógrádban európai uniós támogatássalA műszaki átadás fázisába ért az Észak-Magyarországi Operatív Program (ÉMOP) keretében, Európai Uniós társfinanszírozással megvalósuló Nógrád megyei útfelújítások első projektje. A csaknem 668 millió forintos ráfordítással megvalósuló munkálatokban összesen 24 kilométer utat újítottak fel.

Bővebben...
 

Új épületszárnnyal bővül a City Hotel Miskolc***

PDF Nyomtat Email
2009 június 01., hétfő 10:15

Új épületszárnnyal bővül a City Hotel Miskolc***

Hét évvel ezelőtt, éppen a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál előtt nyitotta meg kapuit a City Hotel Miskolc***. A hotel első vendégei az operafesztivál nemzetközi hírű csillagai voltak. Most, hét évvel később ismét az operafesztiválra készül a város, a Cityben pedig – több éves előkészítő munka után – megkezdődött a szállodabővítési projekt.

Bővebben...
 

A térfigyelő kamera demokratizálása

PDF Nyomtat Email
2009 június 01., hétfő 09:01

A térfigyelő kamera demokratizálásaAz Art-Universitas Program keretein belül május 28-án, csütörtökön átadták a Miskolci Egyetemen Fabricius Anna és Gyenis Tibor képzőművészek műtárgyait, a camera obscurát és két nagyméretű fotográfiát.

Bővebben...

A bejegyzés trackback címe:

https://royalmagazin.blog.hu/api/trackback/id/tr601168062

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása